Scientology in het nieuws


 

 Pas op: Bart Middelburg en Het PAROOL zijn in de aanval !

Cartoon: Bart Middelburg als Don Quichotte

AMSTERDAM  Pseudo-onderzoeksjournalist Bart Middelburg kan tevreden zijn: na een drietal artikelen van zijn hand in Het Parool zijn er na jaren weer eens Kamervragen gesteld over Scientology. Eindelijk gaf dat Bart weer een echte primeur, en daarmee stof voor zijn vierde smaad-artikel. Hij heeft zijn bonus voor dit jaar al verdiend, maar liefst twee Kamerleden hebben zich door zijn desinformatie en verdachtmakingen laten verleiden tot het zich kritisch uitlaten over Scientology zonder dat zij doorzagen dat Middelburg weer met een smeercampagne bezig is.

In zijn vierde artikel van 16 maart criminaliseert Middelburg nog drie stichtingen die maatschappij  verbeterings-programma's van de grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, uitvoeren. Het gaat hem nu om het zwartmaken van de stichting De Weg naar Het Geluk, die tot doel heeft het verhogen van normen en waarden door de verspreiding van een morele code die gebaseerd is op gezond verstand. En dan natuurlijk richt Middelburg zijn vizier op de stichting Narconon, het succesvolle afkickcentrum waarin verslaafden van hun drugs afkicken zonder dat ze aan vervangende middelen zoals methadon verslaafd gemaakt worden. En tenslotte moet ook het Nederlands ComitÚ voor de Rechten van de Mens in Middelburg's verdachtenbankje plaatsnemen; mogelijk omdat ze de laatste tijd nogal succesvol is in het aan de kaak stellen van het volstoppen van kleine kinderen met gelegaliseerde drugs, "psychofarmaca" genoemd, omdat ze een niet bewezen chemische onbalans in hun hersenen zouden hebben.

De wederom vuile leugens en loze verdachtmakingen in het artikel van Bart Middelburg hebben duizenden mensen gekwetst die als vrijwilligers aan de doelstellingen van de stichtingen werken, ze als donateur ondersteunen, of die door de activiteiten van deze stichtingen persoonlijk geholpen zijn. Hun reakties zijn treffend weergegeven in de bovenstaande cartoon van een psychotisch geworden Middelburg die met volledige instemming van zijn hoofdredacteur Barbara van Beukering en de adjunct-hoofdredacteur Willem Schouten in de aanval gaat tegen een ieder die er aan werkt om normen en waarden en integriteit in de samenleving te verhogen en het drugsgebruik te verminderen.

"Hoe kan Bart nou zo gek worden?" vraagt u zich wellicht af. De Wikipedia geeft als definitie en mogelijke oorzaak:

    "Een psychose is een psychiatrisch toestandsbeeld (psychische aandoening), waarbij de patiŰnt het normale contact  met de - door zijn omgeving ervaren - werkelijkheid geheel of gedeeltelijk kwijt is.

    Een psychotische stoornis door middelengebruik is een psychische aandoening waarbij wanen en hallucinaties ontstaan die zijn terug te voeren op het gebruik van alcohol, geneesmiddelen of drugs. De symptomen kunnen zich ontwikkelen tijdens of (hooguit een maand) na een intoxicatie of het ontstaan van ontwenningsverschijnselen, maar kunnen ook optreden als bijwerking van een geneesmiddel.

    Enige middelen die psychotische verschijnselen kunnen veroorzaken zijn: alcohol, coca´ne, paddo's, LSD, amfetamine of amfetamineachtige stoffen (oa ritalin en concerta), cannabis, inhaleermiddelen, opio´den, bepaalde anxiolytica. Nota bene: deze opsomming is niet volledig, er zijn andere middelen die de symptomen kunnen veroorzaken."

Het zou zeker een reden kunnen zijn, maar waarom grijpen Barbara en Willem dan niet in? Het schreeuwende gebrek aan harde feiten in Bart's artikelen is oorverdovend. Meer onthullingen over Het PAROOL  in een volgend artikel.

           27 maart 2012                                                                                                                Samenstelling: Karel Jeelof


Back Home Next

31nieuws