Scientology in het nieuws

Amerikaanse 'Anoniemen' bekennen schuld aan computercriminaliteit  

NEWARK, New Jersey - 11 mei 2009. Een 19 jarige man, D.G. in Verona, Verenigde Staten,  heeft bekend dat hij als participant van de 'Anonymous' groep deel heeft genomen aan een cyberaanval op de Scientology websites in januari 2008, waardoor deze tijdelijk niet meer beschikbaar raakten. De man hangt een maximum gevangenisstraf van 10 jaar boven het hoofd. 

De cyberaanval kwam tot stand door het hacken van andere computers en deze een grote hoeveelheid kwaadaardig bedoeld Internet verkeer op de websites van de Scientology kerk af te laten sturen, waardoor deze overbelast raakten en niet meer door echt geÔntresseerden bereikt konden worden. De aanval werd onderzocht en tot oplossing gebracht door de samenwerking van een 4-tal Amerikaanse opsporingsdiensten, waaronder de Amerikaanse Geheime Dienst en de FBI. Eind augustus beslist de Amerikaanse strafrechter over de hoogte van de straf.

Meer informatie:

          Persbericht van 11 mei 2009 nr. 09-061 van het kantoor van de Officier van Justitie in CaliforniŽ
          Persbericht van 17 oktober 2008 nr. 08-140 over de aanklacht
          www.freezonesurvivors.to

          Persbericht van 25 januari 2010 nr. 10-015 over een soortgelijke bekentenis van een andere Anoniem
          Hierin is te ook te lezen dat de 19 jarige D.G. werd veroordeeld tot 1 jaar en 1 dag gevangenisstraf.

              24 mei 2009                                                                         Links updated 4 april 2012                                                                                              Samenstelling: Karel Jeelof


Back Home Next

020