Scientology in het nieuws

Zuid-Afrika erkent Scientology Kerk

PRETORIA (RKnieuws.net) - De Zuid-Afrikaanse belastingdienst heeft bevestigd dat Scientology een religie is. Eerder deze week keurde de belastingdienst aldaar goed dat de kerk een algemeen nut status krijgt wat tevens inhoudt dat zij vrijgesteld wordt van belasting.

De woordvoerder van de Scientology kerk in Johannesburg zei hiermeee buitengewoon verheugd te zijn. “Dit is een gedenkwaardig en historisch moment voor ons, omdat we nu nog beter onze gemeenschap en de samenleving van dienst kunnen zijn”, aldus Ryan Hogarth.

Deze beslissing brengt Zuid- Afrika op een lijn met de conclusie van vermaarde religie-deskundigen die al vele jaren de religieuze aard van de Scientology leer hebben bevestigd.

Deze goedkeuring volgt op de vele erkenningen die eerder plaatsvonden zoals in Zweden, Duitsland, Spanje, Portugal, Nieuw Zeeland als ook het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

In Amerika werd de kerk al in 1993 door de belastingdienst erkend na één van de meest omvattende onderzoeken ooit gedaan door deze dienst

De afgelopen vijf jaar heeft de kerk internationaal een enorme groei ervaren, en is in deze periode in grootte verdubbeld. In Zuid-Afrika heeft de kerk inmiddels zeven nieuwe gebouwen aangekocht om haar groeiend aantal leden en maatschappelijke programma’s onder te kunnen brengen. (tb)

Geplaatst op http://www.rknieuws.net/ op 2007-12-09 18:35:00

RKnieuws.net                        

Klik hier voor de brief van de Zuid-Afrikaanse belastingdienst SARS  (pdf; Engels).

04


Back Home Next