Scientology in het nieuws

Komst anti-psychiatrie tentoonstelling uitgelekt.

AMSTERDAM - De komst van een grote tentoonstelling over de psychiatrie is vroegtijdig bekend geworden en zorgt nu al voor een stortvloed van informatie aanvragen bij de organisator, het Nederlands Comitť voor de Rechten van de Mens (NCRM). 

"Het is een heksenketel" vertelde Hanneke Teunisse mij, "de telefoon gaat om de haverklap en we zijn nog niet eens begonnen." De enorme belangstelling is het gevolg van een artikel in Het Parool waarin de komst van de tentoonstelling al bekend werd gemaakt.

Het gaat om de grootste anti-psychiatrie expositie die ooit in ons land is gehouden, onder de naam "Psychiatrie, een industrie des doods".    In Kopenhagen, Wenen en Brussel heeft de tentoonstelling al gestaan en tienduizenden bezoekers getrokken. In Amsterdam staat ze op de begane grond van het voormalige POST-CS gebouw naast het Centraal Station en is ze daar gratis te bezichtigen van 14 t/m 27 februari.

Naast een duidelijk historisch overzicht van het ontstaan van de psychiatrie en haar betrokkenheid bij de theorie van de 'raszuiverheid' van de Nazi's en de Holocaust, krijgt de bezoeker ook inzicht in hoe de psychiatrie de oude religies heeft ontkracht, de effectiviteit van ons onderwijs omlaag brengt, ouderen en kinderen verslaafd maakt aan farmaceutische drugs, de rechtspraak beÔnvloedt en zich de macht heeft toegeŽigend om een ieder op ieder moment op te kunnen pakken,  te isoleren in een van haar inrichtingen en gedwongen te behandelen.

De tentoonstelling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. "Daarvoor is ze te aangrijpend", zegt Hanneke. "Op de videoschermen zie je bijvoorbeeld hoe elektroshocks worden toegediend. Daar wil je geen kinderen voor zetten op een zondagmiddag." Ouders met drukke kinderen worden geadviseerd thuis eerst de website www.alle-dagen-heel-druk.nl samen met hun kinderen te bekijken. De expositie is meer gericht op de mensen die zich bewust zijn van de maatschappelijke problemen en op zoek zijn naar de oorzaken daarvan en oplossingen daarvoor. De nauwkeurige gedocumenteerdheid maakt dat de schokkende feiten onder ogen kunnen worden gezien en de bezoeker de zaal verlaat met nieuwe kennis en inzichten en wellicht de bevestiging dat zijn vermoedens juist waren. TOEGANG IS GRATIS.

Bron: NCRM         15-01-2008                                                                                                                                                  Editting en samenstelling: Karel Jeelof

Lees een aankondiging            Bezoek de website van het NCRM               Bezoek de anti-psychiatrie startpagina
08


Back Home Next