VAS-nieuws
Jaargang 15, nummer 7

Donderdag 28 januari 2016
Tekst: niet aangegeven
Met bijdrage van ...
Opmaak en eindredactie: Cor van Dusschoten

Gehoord:
"These young guys are playing checkers. I’m out there playing chess."
Naar aanleiding van het afscheid van de levende legende en immer bescheidde NBA speler, Kobe Bryant, een omschrijving van zijn eigen genialiteit.

Inhoud

- VAS-kalender (links)
- Interne competitie Keizer (links)
- Toernooitijgers (links)
- Externe competitie KNSB (midden)
- Externe competitie SGA (midden)
- Divers nieuws (rechts)

VAS-kalender

1. Intern
28 januari: RAPID (4-tallen). Externe VAS-teams tegen elkaar. Formeer een team en geef u op!
4 februari: Grand Slam en Keizercompetitie

2. Extern
za 13 feb: eFXO Apeldoorn 2 - VAS
vr 05 feb: ENPS - VAS 2
do 04 feb: Laurierboom-Gambiet 2 - VAS 3
do 18 feb: VAS 4 - Chaturanga
di 09 feb: Caissa 8 - VAS 5
ma 08 feb: Fischer Z 3 - VAS 6
do 18 feb: Amsterdam West 6 - VAS 7
do 11 feb: VAS 8 - Laurierboom-Gambiet 3

Interne Competitie Keizer

Geen nieuws

Toernooitijgers

Tata Steel Chess
Ook dit jaar zijn er wel heel wat VAS’ers neergestreken in Wijk aan Zee, een plek die naast het wereld- beroemde schaaktoernooi ook bekend is vanwege de voetbalclub/carnavalsvereniging Telstar en de uitstekende markt in het nabijgelegen Beverwijk. De kwaliteit van het deelnemersveld in de grootmeester- groepen, net zoals de winsten van meneer Tata, neemt jaar na jaar af. Vandaar dat een Noors mannelijk lingeriemodel voor de zoveelste keer met overmacht gaat winnen. De echte spanning zit natuurlijk in de resultaten van onze (oud-) clubgenoten. Daarover volgende week meer.

Externe competitie KNSB

VAS 1 - Klasse 2A
VAS 1 – SISSA 2 2-6
Op enigszins teleurstellende wijze is VAS 1 2016 in begonnen. Na twee vroege nederlagen was het duidelijk dat het heel lastig voor ons zou worden. Aan twee borden werd verloren, terwijl het resultaat precies de andere kant zou opvallen. Voor de rest werden er een paar zwaar bevochten remises gespeeld.

Externe competitie SGA

VAS 2 - Prom.-klasse
Geen nieuws

VAS 3 - Prom.-klasse
Geen nieuws

VAS 4 - Klasse 1A
Geen nieuws

VAS 5 - Klasse 1B
Geen nieuws

VAS 6 - Klasse 2B
Geen nieuws

VAS 7 - Klasse 3A
Geen nieuws

VAS 8 - Klasse 3B
Geen nieuws

Divers nieuws

Toekomst Website
Cor van Dusschoten heeft onlangs gemeld dat Euronet 31 maart stopt met de inbelverbinding. Het bestuur heeft er al langere tijd over nagedacht om een nieuwe website te maken, hierin zouden de jeugd- en de volwassenensite moeten worden geďntegreerd tot één grote site. Heeft u advies, wilt u mee denken of jeuken u handen om een steentje bij te dragen? Dan horen wij dat graag.

Facebookpagina
In de tussentijd is er een facebookpagina aangemaakt waar u al uw nieuwtjes en foto’s wat betreft VAS vindt. Ook niet facebook- leden kunnen de pagina bezoeken. Het adres is:
https://www.facebook.com/VAS1822SV/.

Secretaris
Per 1 januari hebben we een nieuw bestuurslid in ons midden kunnen verwelkomen. Het bestuur was al een tijdje op zoek naar een secretaris en we zijn heel erg blij dat Benno Drewes dat is geworden.

Afscheid Jos Arts
Morgen neemt Jos Arts afscheid als leider van de interne van de jeugd. Hij was jarenlang een vast gezicht op de donderdag- avonden en zat in de jeugdcommissie. Ook speelde hij niet onverdienstelijk mee in verschillende externe teams.

We zoeken ook nog een jeugdleider
Wie o wie volgt Enrico op? Vorige week donderdag is er met het bestuur en enkele actieve ouders gebrainstormd over hoe de opvolging van Enrico er uit ziet. Afgesproken is zo veel mogelijk taken bij de jeugdleider weg te houden. Vereist is zichtbaarheid en aanwezigheid tijdens de clubavond. Schaakkennis is een pre.

      Disclaimer
      Aan de tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
      © 05-09-2013 CvD