VAS-nieuws
Jaargang 13, nummer 33

Donderdag 26 juni 2014
Tekst: Remy Hakvoort
Opmaak en eindredactie: Cor van Dusschoten

Quote van de Week:
"The only thing keeping me from my holiday in Dubai, is this Blitz-event at VAS"
Jack Smith explains how important VAS is to him.

Inhoud

- Programma intern (links)
- Interne competitie (midden)
- Externe competitie SGA (midden)
- VAS op verhuistoer (rechts)
- Externe competitie KNSB (rechts)
- Toernooitijgers (rechts)

Programma intern

VAS-kalender komende weken
Intern
do 26 juni: GEEN VAS, in verband met de diplomauitreiking op het Pieter Nieuwland College
do 3 juli: tweede duel om het club- kampioenschap tussen Victor Hendriks en Aran Köhler.
Donderdag 3 juli is de laatste clubavond van het seizoen. Dan staat ook het tweede duel om het VAS-kampioenschap op het programma. Aran Köhler verloor de eerste partij van Victor Hendriks en moet dus winnen om nog kans te maken op die felbegeerde titel. Victor heeft dus aan remise genoeg.
De overige leden worden van harte uitgenodigd en aangemoedigd om het duel te komen bekijken. Uiteraard kunnen zij ook een potje komen schaken. Hand/hoofd-schaak, rapid/snelschaak, noem het maar op. Welk soort schaak er wordt gespeeld, kan uiteraard op democratische wijze worden beslist. Vrij schaken kan natuurlijk ook!

Interne competitie

Afgelopen donderdag (19 juni 2014) was de eerste wedstrijd om het Kampioenschap van VAS. Het duel ging tussen Victor Hendriks en Aran Köhler. Aangezien ik later aanwezig was, heb ik niet de hele partij vernomen. Maar het was zeer zeker een interessante pot. In de woorden van latere Winnaar Victor Hendriks:
"Er ontstond een unieke stelling op het bord. Ik 4 pionnen tegen 1 van Aran op de dame- vleugel, Aran 4 pionnen tegen 1 van mij op de koningsvleugel. Ik besloot om er gelijk mee te gaan lopen, Aran wachtte nog even. Uiteindelijk waren die van mij sneller."
Genoeg stof om over na te praten, te analy- seren of op andere wijze over na te denken.
Het 2e en beslissende duel staat voor 3 juli op het programma.
De overige leden die aanwezig waren participeerden allemaal in een reuzenblitz-competitie. De mensen aan de ene kant van de tafels schoven door naar links. De mensen aan de andere kant schoven telkens 1 plekje naar rechts. De uiteindelijke winnaar was Morrison Lesger.

Externe comp. SGA

Seizoen voorbij

VAS op verhuistoer

Het is eindelijk voor elkaar. Voor het nieuwe seizoen hebben wij een uitstekende nieuwe locatie. Vanaf 21 Augustus kunnen wij terecht bij het (verhuisde) Cygnus Gymnasium. Hun gebouw ligt aan de Wibautstraat vlak bij het metrostation Wibautstraat. Het formele adres is:
CYGNUS GYMNASIUM
Vrolikstraat 8
1091 VG Amsterdam
Het was voor VAS eerder in het seizoen een teleurstelling en bijzonder jammer te moeten vernemen dat wij per september niet langer welkom waren bij het Pieter Nieuwland College. Wij hadden daar een prima speelgelegenheid en dus geen reden om weg te willen, maar door de beslissing van het PNC was er geen andere keus dan iets nieuws te zoeken.
VAS is dan ook bijzonder verheugd, dat we er door de vele moeite die veel van onze leden zich getroost hebben in geslaagd zijn een schitterende, zo mogelijk nog betere, nieuwe locatie te vinden.
Voor het nieuwe seizoen moeten er natuurlijk nog wel wat details geregeld worden, bijvoorbeeld voor de fysieke verhuizing etc., maar het belangrijkste is dat we een nieuw onderdak hebben. Wij mogen hopen op een constructieve en langdurige samenwerking met het Cygnus Gymnasium.

Externe competitie KNSB

Seizoen voorbij

Toernooitijgers

Geen nieuws

      Disclaimer
      Aan de tekst kunnen geen
      rechten worden ontleend.
      © 29-05-2014 CvD