VAS-nieuws
Jaargang 13, nummer 32

Dinsdag 17 juni 2014
Tekst: Remy Hakvoort
Opmaak en eindredactie: Cor van Dusschoten

Quote's van de Week:
"Ik heb eindelijk een aanknopingspunt gevonden"
Joost van Dongen doet bij de bar verslag over zijn partij tegen Michael Brockmann.

Inhoud

- Programma intern (links)
- Interne competitie (links)
- Vweslag interne competitie (midden)
- Externe competitie SGA (rechts)
- Externe competitie KNSB (rechts)
- Toernooitijgers (rechts)

Programma intern

VAS-kalender komende weken
Intern
do 19 juni: 1e Duel om het Clubkampioen- schap, tussen Victor Hendriks en Aran Köhler.
do 26 juni: GEEN VAS, i.v.m. diplomauitreiking Pieter Nieuwland College
do 3 juli: 2e Duel om het Clubkampioenschap, tussen Victor Hendriks en Aran Köhler.

Interne competitie

Do 5 juni: 19e ronde Keizer

Köhler Aran - Van Dongen Joost -
Hakvoort Elco - Hakvoort Remy 1-0
Flesseman Tom - De Leeuwe Peter -
Bogaard Milo - Paulis Dick 1-0
De Vos Sjoerd - Wijgers Ben 0-1
Gernaert Jordi - Smith Jack 1-0
Straks Kees - Jung Jaap 0-1
Dijsselbloem Han - van Veelen Jouke -

Do 12 juni: 20e ronde Keizer

Wijgers Ben - Köhler Aran -
Brockmann Michael - Van Dongen Joost 1-0
Ghijsen Pim - De Casparis Peter 1-0
Van Eeghen Elmer - Paulis Dick 0-1
Smith Jack - De Vos Sjoerd 1-0
Brouwer Floris - Hakvoort Remy 0-1

Verslag interne competitie

Van alle gespeelde partijen uit ronde 19 wil ik er een paar uitlichten. In de top van de ranking behaalde Joost van Dongen een keurige remise tegen Aran Köhler. Elco en Remy Hakvoort speelden een partij tegen elkaar waarbij Elco als overwinnaar uit de broedermoord kwam. Han Dijsselbloem (VAS 7, ELO 1345) speelde tegen Jouke van Veelen (VAS 5, ELO1962). Waar iedereen verwachtte dat Han het onderspit zou delven, bleek echter dat het een zeer gelijk opgaande partij was. Ook hier werd uiteindelijk besloten tot remise. Dat mag door Han gevierd worden. Chapeau Han!

Het einde van het seizoen zit eraan te komen en dat is te merken. Er waren in ronde 20 maar 6 spelende borden. Elmer van Eeghen kwam de club vereren met een bezoekje. Het is jammer dat hij zo zelden op de club te vinden is. In een partij tegen Dick Paulis probeerde Elmer het wel, maar het lukte niet. In een poging om toch wat te forceren manoeuvreerde Elmer zijn stukken naar voren, waar het beter was geweest om te consolideren. Dick maakte het beheerst af.
Aran speelde tegen Ben Wijgers. Naar ik heb begrepen had Ben goede winstkansen, maar koos echter voor een andere voortzetting. Met nog luttele minuten op de klok werd besloten tot remise.
Michael Brockmann speelde tegen Joost van Dongen. Michael speelde erg degelijk. Het duurde dan ook een hele poos voordat Joost een aanknopingspunt gevonden had. Echter, hij blunderde later een stuk weg. Weg aanknopingspunt, weg partij. Joost had er nog lang de pee in.
Pim Ghijsen speelde tegen Peter de Casparis. Pim stond lange tijd erg slecht, maar Peter wist helaas niet door te drukken. Uiteindelijk wist Pim zich uit de problemen te manoeuvreren en het punt binnen te halen. Maar hij moest er erg lang voor vechten.
Jack Smith en Sjoerd de Vos speelden een korte partij. Sjoerd kopieerde namelijk alle zetten van Jack en op een gegeven moment heb je dan als witspeler voordeel. Zo ook deze keer. Ik geloof dat de partij niet langer dan 20 zetten heeft geduurd.
Remy Hakvoort wist op zet 16 een stuk in te sluiten van Floris. Hoe Floris ook probeerde, met een vol stuk minder is het gewoon erg lastig schaken.

Externe comp. SGA

Seizoen voorbij

Externe competitie KNSB

Seizoen voorbij

Toernooitijgers

Rapid

Een aantal teams van VAS zijn erin geslaagd om de finale te bereiken van de RAPID-competitie.
Zo plaatste VAS 1 zich in hoofd- klasse, VAS 3 plaatste zich voor de finale van de eerste klasse en VAS 4 in de 2e klasse.
Uiteindelijk wist VAS4 zijn favorieten- rol waar te maken en de 2e klasse te winnen. Bij de overige VAS-teams lukte dit helaas net niet.

Kroegloperstoernooi

Een aantal (ex)-VASsers zijn in de prijzen gevallen bij het kroeglopers- toernooi. Zo wisten o.a. Enrico Vroombout en partner Peggy van Amerongen-Jansen beslag te leggen op de gedeeld 4e prijs. Het duo Milan Ramer + Jouke van Veelen scoorde 10p en bemachtigde zo de ratingprijs tot 2075.
Zie hier de volledige stand:
mariked.home.xs4all.nl

      Disclaimer
      Aan de tekst kunnen geen
      rechten worden ontleend.
      © 29-05-2014 CvD