VAS-nieuws
Twaalfde jaargang, nr. 29

Dinsdag 18 juni 2013
Tekst: Niels van Dam
Met bijdrage van Sietske Greeuw
Opmaak en eindredactie: Cor van Dusschoten

Gehoord: "Het grootste gedeelte van het team staat nog op 0%"
Jimmy van Zuthpen vat kort maar krachtig samen hoe het VAS 2 vergaat in de rapidcompetitie.

Inhoud

- Snelschaak (links)
- Simultaan (links en midden)
- Toernooi (midden en rechts)
- Clubkampioenschap (rechts) - Externe competitie KNSB (rechts)
- Externe competitie SGA (rechts)
- Toernooitijgers (rechts)


Voorwoord

De externe was een groot succes. Met twee promoties en geen degradaties hebben we ons zelf overtroffen. Wat wel opviel is dat een aantal teams wel erg veel beroep deed op invallers. Dit is zeker een punt van verbetering.

Morrison Lesger domineert snelschaakavond

Door auteur
Morrison Lesger heeft op donderdag 6 juni met grote overmacht het snelschaaktoernooi gewonnen. Met 16 deelnemers waaronder enkele sterke schakers was Morrison vanaf het begin ongenaakbaar. Onder andere Pim Ghijsen, Victor Hendriks en Enrcio Vroombout werden in overtuigende stijl aan de zegekar gebonden. In de laatste ronde stelde hij met een soeverijne remise tegen zijn enige overgebleven concurrent Niels van Dam de eindzege veilig. Teleurstellend was het lage aantal deelnemende jeugdspelers. Positieve uitzonderingen hier op waren gelukkig Myron en Veron Roesink en Branco Titus.

Simultaan door VAS-toppers

Twee giganten van VAS hebben op donderdag 13 juni verscheidene VAS spelers vermaakt met een simultaan. De opkomst was wat laag mede door gebrekkige berichtgeving, de rapidcompetitie en het mooie weer. Vier spelers namen het in klassieke simultaan op tegen Pim Ghijsen. Van deze spelers wist Dick Paulis de simultaangever te verslaan. Hij werd beloond met schaakgerelateerd snoepgoed!
De andere spelers werden onverbiddelijk opzij gezet. Sommigen zelfs tweemaal. Dit resulteerde in een 5-1 overwinning voor Pim. Een knappe prestatie.

Simultaan door VAS-toppers (vervolg)

Aan de andere kant van de zaal speel de Victor Hendriks een kloksimulaan tegen 6 spelers. Victor kreeg hierbij anderhalf uur bedenktijd en zijn opponenten een uur. Een aantal gerenommeerde KNSB spelers nam het op tegen Victor. Twee van hen wisten Victor te verslaan. Michael Brockmann en Niels van Dam. Ook zij werden beloond met lekkernijen. De andere vier scoorden allen een 0. Een 4-2 overwinning dus voor Victor die bij het VAS zo herinneringen opriep aan de hoogtij dagen van Kasparov die eens het Israelische mannenteam met 4-0 versloeg in een kloksimultaan. Een prestatie van ongekende hoogte. De prestatie van Victor was weliswaar niet van die proporties maar desalniettemin zeer indrukwekkend!

Elke ronde prijs-toernooi!


Door Sietske Greeuw
Komende donderdag staat er bij VAS een bijzonder rapidtoernooi op het programma.
We spelen zeven ronden zwitsers met 10 minuten op de klok.
In dit toernooi zijn er elke ronde prijzen te winnen. Hoe dat precies in zijn werk gaat vertel ik donderdag.

Elke ronde prijs-toernooi! (vervolg)

Maar ik verklap alvast dat je er heel goed, heel creatief of juist heel slecht voor moet kunnen schaken. Het lijkt me dat alle leden zich in dit brede profiel herkennen en ik roep dus iedereen op om mee te doen. Het is ook leuk voor jeugdleden, zij kunnen eerder stoppen als het te laat wordt. De avond wordt verder opgeluisterd met lekkere hapjes, niet missen dus!

Clubkampioenschap

Op de laatste clubavond, donderdag 27 juni 2013, zullen Veron Roesink en Aran Köhler in een minimatch strijden om het clubkampioenschap.

Externe competitie KNSB

Geen nieuws

Externe competitie SGA

Geen nieuws

Toernooitijgers

Geen nieuws

      Disclaimer
      Aan de tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
      © 03-10-2012 CvD