VAS-nieuws
Twaalfde jaargang, nr. 28

Donderdag 6 juni 2013
Tekst: Niels van Dam
Opmaak en eindredactie: Cor van Dusschoten

Gehoord: "Niet allemaal tegelijk, in rijen van 2 graag"
De voorzitter moet de mensen die zich aanbieden om wat voor de club te doen van zich afslaan.

Inhoud

- Programma (links)
- Keizer (links)
- Externe competitie SGA (midden)
- Externe competitie KNSB (rechts)
- Toernooitijgers (rechts)

Programma

Door auteur
Vanavond (6 juni) het VAS-snelschaakkampioen- schap! We spelen 9 rondes zwitsers en de winnaar mag zich snelschaakkampioen van VAS noemen! De tijden zijn als vanouds. Van 20:00 t/m 20:10 aanmelden om 20:15 starten.
13-06 : 1e Partij Clubkampioenschapsmatch
20-06 : Simultaan
27-06 : 2e Partij Clubkampioenschapsmatch

Keizer

Uitslagen
Een waar slachtveld
Kampioen van de 2e cyclus Aran Köhler walste over Niels van Dam heen. Tijdens de laatste drie zetten van de partij vroeg Niels zich steeds af of hij moest opgeven. Sietske Greeuw, de knappe runner-up van de competitie, won simpel van Casper Meijer. Andy Soest verloor van Milo Bogaard. Opgemerkt mag worden dat Milo de laatste tijd de goede vorm te pakken heeft. Joost van Dongen en David Kleeman deelde de punten. Bart Romijn versloeg Samuel Cohn. De verwachting is dat Samuel het tegenstanders van Bart Romijns kaliber, KNSB spelers dus, in de nabije toekomst erg moeilijk gaat maken.

Keizer (vervolg)

Aan de winning streak van Sjoerd de Vos kwam een einde, Peter de Leeuwe was verantwoordelijk voor zijn Waterloo. Schrijver dezes was opgelucht omdat hij nu zonder wroeging het VAS-nieuws kon uitbrengen. Dion van Lange versloeg Ben Duivenvoorden. Jeugdspeler Elvis Somers echter moest het afleggen tegen éminence grise Rob van Dongen. Corjan Nota begint langzaam warm te draaien. Peter de Casparis moest het daardoor ontgelden. Laurens Luyken versloeg Tom Prent. Laurens is net een jeugdspeler. Hij heeft een lage rating, maar is veel meer waard. Rainer Rustenberg verloor van Han Dijsselbloem. Rainer gaat vooruit en ik heb er vertrouwen in dat hij gaat winnen. Veel jeugdspelers zouden een voorbeeld kunnen nemen aan zijn toewijding. Tom Flesseman en Klaas Haan deelden de punten. Tom kwam daar heel goed mee weg naar eigen zeggen. Jos Arts en Roland Wastiaux maakten er een lange en amusante pot van. Het was Roland die won.

Externe competitie SGA

Geen nieuws

Externe competitie KNSB

Geen nieuws

Toernooitijgers

Geen nieuws

      Disclaimer
      Aan de tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
      © 03-10-2012 CvD