VAS-nieuws
Twaalfde jaargang, nr. 24

Datum
Tekst: Niels van Dam
Met bijdrage van co-auteurs
Opmaak en eindredactie: Cor van Dusschoten

Gelezen/gehoord: "Kan het stil zijn, er wordt muziek gemaakt"
Tom Flesseman (?) in reactie op het rumoer in de zaal en de musicaltraka\tatie van de school.

Inhoud

- Programma (links)
- Aankondigingen (links)
- Keizer (links)
- Externe competitie SGA (midden)
- Externe competitie KNSB (rechts)

Programma

1. Intern
do 4 apr 9e ronde keizer

2. Extern
do 4 apr VAS 4 - Caļssa 9
do 4 apr VAS 7 - EsPion 3
za 6 apr VAS 1 - Utrecht 2
za 6 apr VAS 2 - Oud Zuylen
vr 12 apr VAS 8 - Isolani 2

Aankondigingen

Oud VAS'er Joost van Steenis organiseert binnenkort de Nico Speijer Lentecup. Een geweldig leuk toernooi en een mooie nagedachtenis aan Nico Speijer. In de sfeervolle ambiance van spelletjescafé Laurierboom Gambiet speelt men twee rapidpartijen tegen een tegenstander volgens het knock-outprincipe. Deelname is gratis en toch zijn er geldprijzen te winnen. Nieuwsgierig geworden? Zie op de SGA-site

Indeling
tekst

Keizer

Uitslagen
Mama mia wat een ronde!
Het was een levendige clubavond op donderdag 28 maart. Niet alleen werd VAS 5 kampioen(!), en werd er druk geschaakt op 14 borden, maar er was ook een heuse musical repetitie van de school gaande. De klanken van pubers met de baard in de keel en schelle meisjesstemmen zorgden voor een evenwichtig ensemble dat door onze leden op waarde werd geschat.
Aran Köhler en Milo Bogaard speelden een lange pot. Uiteindelijk trok Aran aan het langste eind. Hij wil deze cyclus winnen, dus iedereen is gewaarschuwd.
Sietske Greeuw verkeert in goede vorm. Ze wint buitenlandse toernooien en op deze avond versloeg ze niet alleen Tyro Bekedam in voortvarende stijl, ook Ben Duivenvoorden moest er aan geloven. Sietske speelde namelijk 2 partijen op 1 avond. Een idee van de Intern Wedstrijdleider. Senioren die een verkorte partij tegen een jeugdspeler hebben gespeeld wordt de mogelijkheid geboden om een tweede partij met een dergelijk tempo tegen elkaar te spelen opdat zij zich ook een hele avond kunnen vermaken met ons edele spel.
Ben speelde zelf ook zijn tweede partij van de avond. Sjoerd de Vos moest er in hun partij aan geloven.

Externe competitie SGA

VAS 5 - Klasse 2B
VAS 5 kampioen !
Oosten-Toren 3 1659 - VAS 5 1812 2 - 6
1. Diego Lont 1796 - Morrison Lesger 2066 1 - 0
2. Marcel Duijm 1567 - Joost van Dongen 1770 0 - 1
3. Peter v/d Merwe 1792 - Marten v/d Veen 1879 ½ - ½
4. Bert Kaizer 1748 - Benno Drewes 1749 0 - 1
5. Frank v/d Fluit 1587 - Andy Soest 1848 0 - 1
6. Arnold Smallegoor - Ber Deuss 1824 0 - 1
7. Ruben Eusman - Rob Koster 1683 0 - 1
8. Jacques Meulmeester 1464 - Tim de Hoon 1676 ½ - ½

Keizer (vervolg)

Pim Ghijsen versloeg Peter de Casparis en de andere Peter (De Leeuwe) ging ten onder tegen David Kleeman.
Victor Hendriks versloeg in een mooie eindvariant Elvis Somers die goed tegenstand bood. Een mat in 14 was het slot. Later bleek dat dit ook een mat in 11, nee 9, nee 7, had kunnen zijn.
Samuel Cohn versloeg Remy Hakvoort. Samuel is een van die jeugdspelers die u goed in de gaten dient te houden. In het kielzog van meer genoemde namen wordt hij snel beter!
Laurens Luyken en Jeff Hamburg speelden de enige remise van de avond. Mogelijkerwijs hebben de vrolijke klanken van ABBA hen tot dit resultaat geïnspireerd.
Casper Meier versloeg collega jeugdspeler Floris Brouwer. Casper verkeerde in zijn traditionele tijdnood maar liet zich toch niet verleiden tot het aannemen van de meerdere remiseaanbieding die Floris zijn kant op vuurde.
Corjan Nota werd verslagen door Jerry Pieter, en ik kan me vergissen maar dit betekende Corjan's eerste nederlaag sinds zijn komst.
Camilo Guzman versloeg Myron Roesink. Laatstgenoemde verscheen niet helemaal okselfris aan het bord als gevolg van de zware voetbaloefeningen die hij even daar voor had moeten uitvoeren. Dan is Camilo een zware kluif.
Ons andere talent Tom Flesseman werd voor de leeuwen gegooid. Hij kreeg niemand minder dan Bart Romijn tegenover zich. Bart zal komende tijd vaker op de club te zien. Dus Tom maak je geen zorgen je verkeert straks in goed gezelschap.
Het ratingverschil was nog groter in de partij tussen Joris van Vuure en Han Dijsselbloem. Joris sprak zijn bewondering uit voor de theoretische kennis die Han tentoon spreidde. Ergens gleed Han toch uit. Hij liet Joris een technisch gewonnen eindspel bewijzen. Joris deed dit met verve.
Veron Roesink en Roelof Reinders tenslotte speelde een spannende pot. Winnaar van de eerste cyclus Veron had het zwaar tegen dit nieuwbakken lid. Een oppervlakkige blik op de stelling deed geloven dat Roelof zeer goede compensatie had voor zijn pion. Maar Veron is taai en aan het eind van de partij kon hij toch het punt bijschrijven.
Al met al een zeer leuke ronde, we kijken uit naar de volgende.

Externe comp. KNSB

VAS 1 - Klasse 2A
Geen nieuws

VAS 2 - Klasse 3D
Geen nieuws

      Disclaimer
      Aan de tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
      © 03-10-2012 CvD