VAS-nieuws
Twaalfde jaargang, nr. 19

Woensdag 23 januari 2013
Tekst: Niels van Dam
Opmaak en eindredactie: Cor van Dusschoten

Gehoord: "Anand is oud die kan eigenlijk helemaal niet meer schaken"
Aran Köhler vermoedt dat de Anand zijn juweeltje meer het resultaat is van huisvlijt dan van genialiteit.

Inhoud

- Programma (links)
- Keizer (links en midden)
- Externe competitie SGA (midden)
- Externe competitie KNSB (rechts)
- Toernooitijgers (rechts)


Samenvatting/voorwoord

Welkom bij het VAS-nieuws van deze week. Er was weer veel te beleven op en rond de club. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te houden daarvan. Maar niks werkt beter dan gewoon zelf langskomen! Ik hoop dat u weer plezier beleeft aan deze aflevering en hopelijk tot snel!

Programma

Intern : donderdag 24 januari 2013 : 2e ronde 2e cyclus Keizercompetitie clubkampioenschap

Keizer

Een nieuwe ronde, nieuwe kansen!
Ondanks een aantal afmeldingen, de kou begint de gezondheid van onze leden te tarten, was er met 14 spelende borden een prima opkomst! Iedereen begon met frisse moed het nieuwe jaar. Sommige wisten hun sportieve voornemens echter beter gestalte te geven dan anderen. Peter de Casparis zette zijn goede vorm voort met een overwinning op Jerry Pieter. Voorwaar een mooie scalp. Aran Köhler trof in Henri een van de smaakmakers van de vorige cyclus. Henri wist echter niet te stunten en Aran pakte het volle pond. Later op de avond trakteerde hij enkele aanwezigen nog om een mooie beschouwing op de partij tussen Aronian en Anand van het lopende Tatasteel toernooi. John Pex versloeg Ben Duivenvoorden. Beide heren kennen elkaar van haver tot gort, maar blijkbaar kent John Ben net wat beter. Remy Hakvoort behaalde een knappe remise tegen David Kleeman en Dick Paulis versloeg Sjoerd de Vos. Deze heren kennen elkaar volgens mij nog beter dan John en Ben. Vader en zoon van Dongen kruisten de degens. Het werd remise. Hoewel Joost middels een notitie op het uitslagenformulier wenste te benadrukken dat het om een 'echte' remise ging. Alsof iemand daar aan zou twijfelen...

Externe competitie SGA

Geen nieuws

Keizer (vervolg)

Andy Soest zet zijn Interne opmars gewoon voort. Tegenstander Han was door het weer en de gladheid, zo vertelde hij, al enkele keren onderuit gegaan. Na zijn partij tegen Andy komt het totaal op 4 keer op 1 dag, maar toch vrolijk blijven. Han is uit het goede hout gesneden! Rommert Bakker en Tom Prent, twee Tatadeelnemers troffen elkaar. Rommert won. Sietske Greeuw opende haar toernooi evenals de vorige cyclus tegen Robbert Andringa. Robbert is het afgelopen jaar ontegenzeggelijk vooruit gegaan. Sietske bleek echter nog een maatje te groot. Michael Brockmann versloeg Milo Cornelissen. Hij was later ook op dreef bij de gezamenlijke analyse van de partij Aronian - Anand. Jos Arts heeft de schaaksmaak te pakken. Nieuwkomer Peter Moerbeek die een prima clubdebuut beleefde tijdens het snelschaken moest het onderspit delven. De knapste prestatie van de avond kwam op naam van Klaas Haan. Hij speelde tegen talent Elco Hakvoort. Van Elco wordt verwacht dat mits hij zich in hetzelfde tempo blijft door ontwikkelen hij op termijn een KNSB speler zal zijn. Klaas behaalde een overtuigende plusremise!! Volgens mij gaat Klaas zelf voor een KNSB plek. Jeugdspelers Samuel Cohn en Floris Brouwer tenslotte troffen elkaar door dat zij zich wat laat bij de deelnemers voegden. Samuel is vooralsnog ongeslagen.

Externe competitie KNSB

Geen nieuws

Toernooitijgers

Tata Steel Chess Tournament 2013
Excuses aan eenieder die zijn Tata Steel-resultaten heeft doorgegeven, ze zijn niet deze editie van het VAS-nieuwes opgenomen. De redacteur heeft wegens tijdsgebrek gekozen voor een gedecimeerde uitgave van het VAS-nieuws. Maar wees gerust, in de volgende editie zullen alle prestaties genoemd worden!!

      Disclaimer
      Aan de tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
      © 03-10-2012 CvD