VAS-nieuws
Twaalfde jaargang, nr. 4

Maandag 24 september 2012
Tekst: Niels van Dam
Opmaak en eindredactie: Cor van Dusschoten

Gehoord: "Afgezien van het mat sta ik best goed"
Hilke van den Berg tijdens het Schaak-Tennistoernooi georganiseerd door Caïssa in samenwerking met tennisvereniging Joy Jaagpad (datum).

Inhoud

- Keizer (links)
- Programma (midden)
- Nieuws van de Intern Wedstrijdleider (midden)
- Toernooitijgers (rechts)

Keizer

Uitslagen
Tweede ronde Keizer, slechts 1 remise!!
Wederom een goede bezetting tijdens de 2e ronde van het Keizertoernooi. Ditmaal 17 borden! Er werd weer keihard gestreden en dat leverde een aantal verrassende uitslagen op. Opvallend is dat er slechts 1 remise kon worden genoteerd. VAS'ers vechten om de punten, dat is duidelijk! Gunnar Lapoutre versloeg dit keer Remy Hakvoort. Een week eerder versloeg hij nog diens broertje Elco. In huize Hakvoort zal Gunnar voorlopig niet welkom zijn! Elco speelde dit keer trouwens pas na een lange en spannende partij remise tegen Jan Stegeman. Een einspel met een toren voor de een en paard+loper voor de ander leverde genoeg voer voor een interessante analyse. John Pex , ‘de held van VAS 1’ ging ten onder tegen Jeff Hamburg. Deze meldde mij terloops dat hij niet langer woonachtig was in Rapenburg. Voortaan gaat Jeff door het leven als ‘de Tovenaar van het KNSM-eiland’. Nieuweling Manos Zapartas haalde zijn eerste punt tegen de andere nieuwkomer Robbert Andringa. Gezien het enthousiasme dat beide heren vertonen verwacht ik dat ze snel sterker zullen worden! Klaas Haan speelde een goede pot tegen Tom Flesseman maar schoot een enorme bok en kon opgeven. Joost van Dongen versloeg Peter de Casparis en Andy ‘nog ongeslagen’ Soest versloeg de andere Peter (de Leeuwe). Sjoerd de Vos en Sietske Greeuw speelde een lange partij waarin Sietske met mooi spel aan het langste eind trok. Milo Bogaard speelde deze ronde ook mee. Het was goed hem weer op de club te zien. Han Dijsselbloem was degene die het moest ontgelden. Henri Francois versloeg Dick Paulis. Alle leden zijn gewaarschuwd, Henri ontketend en vreest niemand. Die man speelt volgend jaar in VAS 1! Gastspeler Marcelo Ribeiro werd in vlot tempo verslagen door jeugdspeler Milo Cornelissen. Milo heeft de smaak nu te pakken, ‘volgende week doe ik weer mee!’. De andere jeugdspelers deden het ook niet onverdienstelijk om het voorzichtig uit te drukken. Camilo Guzman versloeg Tom Prent. Dion van Lange speelde een lang gelijk opgaande partij tegen Piet van Eeghen maar aan de laatste boekte uiteindelijk een ‘nipte overwinning’. Myron Roesink werd gevloerd door Aran Köhler. Dit is absoluut geen schande, Aran is een van de sterkste spelers van de club. Myron kan nu in een adem genoemd worden met grootmeester Dennis de Vreugt. Veron Roesink tenslotte behaalde een mooi resultaat door ondergetekende te verslaan in een ingewikkelde partij. Een zeer knappe prestatie en zo begreep ik later Verons eerste overwinning op een 2000+ speler! Mijn voorspelling is dat het niet de laatste zal zijn! Er werd ook nog wat gesnelschaakt. Een opvallende rol hierin was weggelegd voor Michael Brockman. Deze uit Dortmund afkomstige schaker baarde opzien door partij te bieden aan sterke spelers als Pim Ghijsen en Enrico Vroombout. Hopelijk doet hij volgende week mee in de Keizer!

Programma

Door Niels van Dam

VAS- kalender deze week

1. Intern
27-09-2012: 3e ronde keizercompetitie clubkampioenschap
04-10-2012: 4e ronde keizercompetitie clubkampioenschap

2. Extern
25-09-2012: Caïssa 6 - VAS 3
27-09-2012: VAS 6- Amstel 3

3. Overig
26-10-2012 - Eijgenbrood Toernooi (op het Cygnus Gymnasium!!)
Lees verder.

Nieuws van de Intern Wedstrijdleider

Een kleine verbetering ten opzichte van bericht over plaatsingsrecht in de interne competitie
De nummers 1&2 plaatsen zich voor VAS 1
De nummers 3&4 plaatsen zich voor VAS 2
De nummers 5&6 plaatsen zich voor VAS 3 (echter alleen als dit team promoveert)
Mocht team 2 degraderen en team 3 promoveren dan zijn er ook slecht 4 plaatsen te verdelen.
In totaal zijn er dus over het hele seizoen 12 KNSB-plekken te verdienen!!

Toernooitijgers

NK Rapid
Jeugdnieuws
VAS- teams dicht bij titels op NK rapid schaken in Mierlo
Het echte verslag moet nog volgen maar nu vast de vermelding van de knappe prestatie van onze jeugd in een strijd tegen de landelijk top!
A/B-groep
Plaats MP BP
8 VAS 0.0 3.5
C-groep
2 VAS 7.5 28.0
D-groep
13 VAS 3.5 13.5
E-groep
6 VAS 4.0 13.5
F-groep
2 VAS 1 5 22.0
8 VAS 2 3.5 14.5
Verenigingsprijs
1 SV Leiderdorp 59,9
2 VAS 57,3
3 SV De Toren 56
Myron Roesink C VAS 100% score!!

      Disclaimer
      Aan de tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
      © 28-09-2010 CvD