VAS-nieuws
Twaalfde jaargang, nr. 2

Maandag 10 september 2012
Tekst: Niels van Dam
Opmaak en eindredactie: Cor van Dusschoten

Gehoord: "Bij een simultaan kan je tenminste opgeven als je wegmoet!"
Henk Leeners, voor aanvang van de simultaan tegen Aran Köhler.

Gehoord: "Wil jij niet zulke onbeschofte vragen stellen?"
Aldus Henri François, toen hem door Jerry Pieter gevraagd werd: 'Henri, hoe oud ben jij nou eigenlijk?'

Inhoud

- Quotes van de week (rechtsboven)
- Programma (links)
- Simultaan Aran Kohler groot succes! (links)
- Nieuws van het bestuur (midden)
- Keizer (rechts)
- Jeugdnieuws: zie de jeugdsite van VAS.


Samenvatting

Welkom bij het VAS nieuws van deze week. Er was weer veel te beleven op en rond de club. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te houden daarvan. Maar niks werkt beter dan gewoon zelf langskomen! Ik hoop dat u weer plezier beleeft aan deze aflevering en hopelijk tot snel!

Rectificatie
Een kleine rectificatie is op zijn plaats naar aanleiding van het eerste nummer van deze jaargang. Hierin stond ten onrechte vermeld dat dit de 6e jaargang was. Het betreft inmiddels al de 12e jaargang! Met dank aan Enrico, Joost, Dick, Pim, Evert-Jan Karman

Programma

De komende weken is er het volgende programma op VAS

1. Intern
13-09-2012   1e ronde keizercompetitie clubkampioenschap
20-09-2012   2e ronde keizercompetitie clubkampioenschap

2. Extern
15-09-2012   Meppel - VAS 1
15-09-2012   Kennemer Combinatie 3 - VAS 2

3. Overig
26-10-2012   Eijgenbrood Toernooi (op het Cygnus Gymnasium!!)   (Informatie)

Simultaan Aran Köhler groot succes!

In navolging van Kasparov die het in zijn topjaren regelmatig in een simultaan tegen olympiadeteams opnam (o.a. Israel, China), heeft onze eigen FM Aran Kohler in een simultaan tegen 'de rest' van club een nipte overwinning behaald. Hoewel Aran voortvarend van start ging brak het gebrek aan tijd hem tegen het einde aan op. Niet geheel verrassend daar Aran een heuse kloksimultaan speelde!! Hij had anderhalf uur de tijd om 20 spelers te verslaan; omdat toch te winnen is op zich zelf al een knappe prestatie. Ik denk bovendien dat Aran met de kennis die hij nu heeft het de leden in de toekomst nog lastiger gaat maken. Overwinningen tegen de simultaangever waren er voor Pim Ghijsen, Gunnar Lapoutre, Peter de Casparis, Dick Paulis en John Pex.

Nieuws van het bestuur

De start is goed! Afgelopen donderdag werd het nieuwe seizoen afgetrapt met een simultaan door onze eigen FM Aran Kohler. Hij nam het op tegen maar liefst 20 VAS'ers tegelijk!! Hulde! Over deze simultaan kunt u hieronder meer lezen in het nieuws over de interne competitie.

De simultaan werd gegeven in ons vertrouwde Cygnus Gymnasium. Deze locatie blijft tot medio eind oktober/ begin november onze thuishaven. Daarna verhuist het Cygnus naar de Wibautstraat. De leiding van het Cygnus is erg tevreden met het VAS als huurder en ziet ons dan ook graag meeverhuizen. Over de voorwaarden waarop we meeverhuizen wordt op dit moment overlegd. Ondertussen blijven we ons voor de zekerheid ori๋nteren op alternatieven. Dit betekent dus ook dat input van uw kant van harte welkom is! ( vasbestuur@gmail.com ) Middels deze mailing en ook op de clubavond zullen we u op de hoogte houden van ontwikkelingen op het 'huisvest'-front.

De stemming zat er goed in deze eerste avond. Mede dank zij de heerlijke hapjes die Mustafa de leden voorschotelde. Het kon niet op. Mustafa, ik weet niet wat de club zonder jou zou moeten! Het bleek de opmaak voor een gezellige avond. Wat mij erg verheugde was het weerzien met een aantal bekende gezichten die enige tijd niet op de clubavond te zien waren, ik hoop ze weer wekelijks te zien! Graag had ik ook meer jeugdspelers mee zien doen in de simultaan. Camilo Guzman was de enige die het aandurfde. Hij laat de kans niet liggen om zich te meten met een van de sterkste spelers van club. Ik verwacht dat meer jeugdspelers zijn voorbeeld tijdens competitie zullen volgen. Om beter te worden immers zul je tegen sterke spelers moeten schaken.

Keizer

Deze week staat de eerste ronde van de keizercompetitie op het programma!
Op 13 september start de keizercompetitie!
Denk eraan: aanmelden kan vanaf 20:00. Er zal in de zaal een apart gedeelte worden gereserveerd waar gesnelschaakt kan worden alvorens we met het serieuze werk beginnen. Om 20:10 volgt de indeling en om 20:15 start de wedstrijd. Wil je meedoen maar weet je dat je verlaat bent, sms dan de wedstrijdleider (06-52655426). Dan zul je alsnog worden ingedeeld.
De regels van de keizercompetitie zijn als pdf bij mij (Cor) aan te vragen, belangrijk om te vermelden is dat deze competitie behalve de clubkampioen ook enkele plaatsen voor hogere teams oplevert. De precieze invulling hangt af van het gemiddelde aantal deelnemers. Er zal sowieso een plek in VAS 1 te verdienen zijn en een plek in VAS 2. Dus de schakers met aspiraties en ik ga ervan uit dat dit alle spelers op onze vereniging zijn, doe je best!
Voor jeugdspelers die mee doen is het fijn om te weten dat ze het recht hebben een partij van 1 uur pppp te claimen. Gewoon meedoen dus en niet zeuren over huiswerk!

Uitslag: Jerry Pieter vs Henri Francois = afgebroken

      Disclaimer
      Aan de tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
      © 28-09-2010 CvD