VAS-nieuws
Twaalfde jaargang, nr. 1

3 september 2012
Tekst: Niels van Dam
Met bijdrage van Enrico Vroombout
Opmaak en eindredactie: Cor van Dusschoten

Gelezen: "De zomer heeft lang genoeg geduurd, het wordt tijd om de stukken weer in beweging te brengen!"
Niels van Dam (3 september 2012).

Inhoud

Quote van de week

Nieuws van het bestuur

Nieuws van de Interne

Nieuws
Programma

Nieuws van de externe

teamvoorkeur opgeven

Jeugdnieuws

Overig Nieuws (ingezonden stukken)

NK-Brons broederlijk gedeeld!

VAS Kalender van de week

Bijdrage leveren?


Nieuws van het bestuur

Beste leden,

We hebben het vorig jaar afgesloten met een roerige vergadering waarin de toekomst van de club besproken werd. We waren het er allemaal over eens dat de trend de verkeerde kant op ging. Het nieuwe seizoen is begonnen en we gaan er met zijn alle keihard aan werken om weer een levendige vrolijke vereniging van het VAS te maken! Hoe doen we dat precies? In de eerste plaats door lekker naar de clubavond te komen en een potje te gaan schaken!! Te beginnen met 6 september!!

De interne competitie neemt dit jaar de vorm aan van een Keizercompetitie, eentje waarmee bovendien plaatsen mee zijn te verdienen voor de hoogste externe teams! Een aantal van de VAS-leden heeft zich ingezet om uw mening te horen met betrekking tot de competitie en uw eventuele deelname. Dank voor jullie inzet: Sietske, Tom, John, echt super!! De resultaten waren hoopgevend, een aantal voorheen wat minder actieve leden heeft aangegeven de club weer te zullen bezoeken!

Er zijn ook gesprekken gaande met een tweetal bevriende verenigingen over het samenvoegen van de interne competities met als doel een meer gevarieerd deelnemersveld te krijgen. Deze gesprekken zijn nog in de oriėnterende fase maar u zult op de hoogte gehouden worden van de vorderingen!

Aan het eind van vorig seizoen was er nog veel onduidelijkheid met betrekking tot onze huisvesting. Ook hier hebben een aantal leden zich voor ingezet. Dank hiervoor: Bert, Stanley, Colleta, Andy!! Inmiddels hebben we groen licht gekregen van het Cygnus. Deze school zal rond november verhuizen naar de nieuwe locatie in de Wibautstraat en wij verhuizen mee. Het nieuwe gebouw biedt vergelijkbare faciliteiten als onze huidige locatie en onder gelijke voorwaarden, maar wel dichter bij het centrum!! Wij zijn als bestuur dan ook zeer verheugd!

De start van dit schaakseizoen is dus hoopgevend, laten we het met zijn allen een mooi vervolg geven!!

Programma

6 september eerste clubavond!!!!
Feestelijke opening van het nieuwe jaar met hapjes en een drankje.
Een simultaan door een van de beste spelers van de club: FM Aran Köhler!

Keizer

De competitie zal beginnen op 13 september. Wilt u in de betreffende ronde meedoen dan is het enige dat u hoeft te doen zich rond 20:00 te melden op de club!! Rond 20:10 wordt de indeling bekend gemaakt en om 20:15 zullen de partijen beginnen.
U zult uw uitslagen en de stand wekelijks terugvinden in dit nieuwsbulletin en tevens op de website.

Bijdrage leveren?

Dat was hem voor deze week, we spreken elkaar volgende week weer. Wilt u een bijdrage leveren aan het VASnieuws, dan bent u van harte welkom!!
Stuur dit op naar: VASnieuws@gmail.com Ik hoop snel iets van u ontvangen! Wilt u nog een keer iets teruglezen, dan heeft u geluk, alle VAS nieuws berichten zijn terug te vinden op onze website: http://www.vas1822.nl/index.php/senioren.html
Hartelijke groeten,
Niels van Dam

Externe competitie KNSB

Heeft u een sterke voorkeur voor een bepaald team, of heeft u onverwachts besloten geen externe te gaan spelen, meldt u dit dan bij onze extern wedstrijdleider Joost van Dongen

Externe competitie SGA

Heeft u een sterke voorkeur voor een bepaald team, of heeft u onverwachts besloten geen externe te gaan spelen, meldt u dit dan bij onze extern wedstrijdleider Joost van Dongen

Toernooitijgers

NK-Brons jeugd, broederlijk gedeeld!!
Door Enrico Vroombout

Myron en Veron Roesink hebben bij het Open Nederlandse Kampioenschap in Borne uitstekend gespeeld. Beiden eindigden ze in de C-categorie met 6½ uit 9 op een gedeelde derde plaats. Met die prestatie hebben ze allebei opnieuw bewezen bij de Nederlandse top horen. Immers, ze zijn nog zo jong dat ze ook volgend seizoen nogmaals in deze leeftijdscategorie uit mogen komen.

Ze speelden wel een heel verschillend toernooi. Myron begon ontzettend goed aan het toernooi. Na 5 rondes had hij al 4 punten bij elkaar geschaakt. Daarbij zat onder meer een overwinning op de veelbelovende Svetlana Sucikova uit Slowakije. Zij eindigde uiteindelijk op de tweede plaats. In de zesde ronde speelde Myron, achteraf, om de toernooizege. Zijn tegenstander was de sterke Maarten van Harten (ELO 2003). Na een stevige strijd moest Myron helaas de vlag strijken. Het zou zijn enige nederlaag in dit toernooi zijn. Hij eindigde met 2½ uit 3 en kwam toen dus op 6½ punt.

Veron deed het heel anders. Hij begon met 2½ uit 5. Daarbij zat onder meer een nederlaag tegen dat veelbelovende meisje uit Slowakije. Vanaf de zesde ronde boekte Veron alleen nog maar overwinningen. Daaronder zaten enkele overwinningen op landelijke subtoppers. Maar zelfs die hebben tegenwoordig honderden ratingpunten minder. Toch moet je het nog maar eventjes doen. Want elk van Veron's tegenstanders was een talentvolle jeugdspeler met NK-ervaringen.

Al met al dus weer een schitterende prestatie van de gebroeders!

      Disclaimer
      Aan de tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
      © 28-09-2010 CvD