VAS-nieuws
Elfde jaargang, nr. 12

Zondag 11 december 2011
Tekst: Dick Paulis
Met bijdrage van Martijn van der Eijk
Opmaak en eindredactie: Cor van Dusschoten

Wist u... "dat de stand Niels van Dam – Jan Timman 1-1 is?! Bij het Nederlands snelschaakkampioenschap blunderde Niels op kinderlijke wijze, liep rood aan en gaf op. Enige tijd later ontmoette de twee elkaar weer in een simultaanseance. Deze keer blunderde de grootmeester, vertrok geen spier en gaf op. Hoe zal het gaan in de derde partij want die gaat er zeker komen."

Inhoud

- Programma (links)
- Aankondigingen (links)
- VAS-toernooi (links)
- Toernooitijgers (rechts)


Programma

Maandag 12 december:
Grasmat 1 - VAS 5

zaterdag 17 december:
VAS - Boven IJ
VAS 2 - Kennemer Combinatie 3

VAS-toernooi

Uitslagen 8 december
Door Martijn van der Eijk
Ronde 4
Elke schaker kent het volgende probleem: je hebt (heel) weinig tijd en bent al een tijdje snel aan het spelen. Je tegenstander is wat beter met zijn tijd omgesprongen en heeft in deze belangrijke fase van het spel nog uitgebreid de tijd om naar de beste zet te zoeken. Tijdens het lange en geconcentreerde wachten (je tegenstander kan immers elk moment een zet doen) besef je dat je eigenlijk naar het toilet moet. Je besluit dat je toch echt te weinig tijd hebt om van het bord weg te lopen en probeert vol te houden... Na een aantal minuten, om gênante situaties te voorkomen, sprint je naar het toilet. Je tegenstander kijkt verbaasd op.
In ronde 4 van het VAS toernooi was dit tafereel ook te aanschouwen. Patriek Tromp had begrip voor de situatie waarin Martijn van der Eijk zich bevond en besloot te wachten met zetten totdat Martijn teruggekeerd was bij het bord. Dat sportiviteit af en toe ten kosten gaat van het resultaat bleek in de eindfase waar Patriek aan het kortste eind trok. U zult misschien begrijpen dat uw verslaggever helaas weinig heeft meegekregen van wat er op de andere borden is gebeurd. In de uitslag is wel terug te vinden dat ook Ticho Cornelisse zijn 100% score heeft weten te behouden. De carrière van Tex de Wit weerhield hem ervan tegen Ticho te spelen en dit leverde Tex een nul op. Het wordt hierdoor moeilijk voor de regerend kampioen om zijn titel te behouden, maar alles is nog mogelijk!

De stand-up comedian carrière van Tex is o.a. te volgen op YouTube.

Externe competitie SGA

VAS 3 - Promotieklasse
Geen nieuws

VAS 4 - Klasse 1A
Geen nieuws

VAS 5 - Klasse 2D
Geen nieuws

VAS 6 - Klasse 2A
Geen nieuws

VAS 7 - Klasse 2C
Geen nieuws

VAS 8 - Klasse 3B
Geen nieuws

Externe competitie KNSB

VAS 1 - Klasse 2A
Geen nieuws

VAS 2 - Klasse 3D
Geen nieuws

Toernooitijgers

Jeugd
Op zaterdag 10 december is VAS D1 is in Amersfoort kampioen van Nederland geworden. Het team bleef in de KNSB jeugdmeesterklasse alle andere jeugdteams voor. Nooit eerder behaalde een jeugdteam van VAS zo'n enorm succes. In de Jeugdmeesterklasse C speelde VAS C1 overigens ook uitstekend en veroverde ook dat team een beker. Zie verder op www.vas1822.nl.

      Disclaimer
      Aan de tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
      © 28-09-2010 CvD