Tony en Maria zijn hier nog gelukkig :o)

West Side Story is één van de meest populaire musicals ooit geschreven. Gebaseerd op het liefdes verhaal van Shakespeare's Romeo en Julia is het een musical met een nimmer aflatende actualiteit. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Jerome Robbins (concept) en Arthur Laurentis (tekst) in eerste instantie bedacht hadden dat de musical East Side Story moest heten, waarin de hoofdpersonen een joodse jongen en een Italiaans katholiek meisje waren.

Toen ze echter zes jaar later aan het schrijven toekwamen, leek de West Side Story meer op zijn plaats. Zo ontstond het dramatische liefdesverhaal tussen Tony, een jongen van Poolse afkomst en Maria, een meisje dat net vanuit Puerto Rico in New York was aangekomen.

Leonard Bernstein en Stephen Sondheim zorgden met hun muziek en liedteksten voor de rest: Swingende dansnummers en Ontroerende ballads. Nummers als 'Maria', 'Tonight', 'America', 'I Feel Pretty' en 'Somewhere' zijn klassiekers geworden die iedereen kent.

West Side Story speelt zich af in het New York van de jaren vijftig. Een tijd waarin veel nieuwe immigranten naar New York kwamen, een tijd waarin de gangs de sfeer op de straat bepaalden. Tony, ooit de oprichter en leider van de straatbende de Jets, probeert afstand te nemen van zijn oude groep en een normaal bestaan op te bouwen.

Als Tony verliefd wordt op Maria, de zus van Bernardo, de leider van de Puerto Ricaanse bende de Sharks, wordt hij ongewild weer betrokken bij de strijd tussen de twee bendes. Op het moment dat hij een gevecht tussen de Sharks en de Jets wil onderbreken, doodt Bernardo Riff, de beste vriend van Tony. Verstikt door tranen grijpt Tony in blinde woede een mes en vermoordt Bernardo.

Een fataal einde dreigt en het besef dat strijd alleen verdriet oplevert komt te laat: soms overwint liefde niet alles......ja ja...laat dit een wijze les voor ons zijn luitjes :o) !


Ik wil terug naar Hoofd Pagina

Ik wil weten wie er allemaal in speelt!


Klachten, Liefdesbrieven of Kritiek? email dit alles maar naar Mitchie Tjon